Op 10 oktober vond de uitreiking plaats van de jaarlijkse NSTT No-Dig Award en NSTT Publieksprijs tijdens het NSTT No-Dig Event. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan één of meer partijen die op een bijzondere manier hebben bijgedragen aan de ontwikk
Op 10 oktober vond de uitreiking plaats van de jaarlijkse NSTT No-Dig Award en NSTT Publieksprijs tijdens het NSTT No-Dig Event. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan één of meer partijen die op een bijzondere manier hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van sleufloze technieken.
Webversie
NSTT No-Dig Event
Nieuwsbrief
10 oktober 2019 Nr. 12
NSTT No-Dig Event
Nieuwsbrief
10 oktober 2019 Nr. 12
Winnaars NSTT prijzen 2019 bekend!
Vattenfall, Denys, en Van Vulpen winnen NSTT No-Dig Award
ProRail, Kouwenberg Infra, Anton Rail en Infra en Waverail winnen de Publieksprijs.
Op 10 oktober vond de uitreiking plaats van de jaarlijkse NSTT No-Dig Award en NSTT Publieksprijs tijdens het NSTT No-Dig Event. De prijzen worden jaarlijks uitgereikt aan één of meer partijen die op een bijzondere manier hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van sleufloze technieken. Dit kan zijn aan de hand van een project, van een onderzoek of op andere wijze.

ProRail, Kouwenberg Infra, Anton Rail en Infra en Waverail ontwikkelden samen een sleufloze verwijderingsmethode voor 40mm PE-leidingen. Hierbij wordt een staaldraad op de aanwezige PE-leiding verlijmd. Aan de hand van de staaldraad kan de PE-leiding vervolgens uitgetrokken worden. De methode is beproefd op een spooremplacement. Hier moesten ondergrondse leidingen voor de was- en schoonmaakinstallatie verwijderd en vervangen worden. Met de nieuwe methode is in twee weekenden ruim 3,5 km leiding verwijderd. Tegelijkertijd is met de pipecrackmethode ook 600 m waterleiding vervangen. De methoden hebben zich bewezen als tijdbesparend, vermijden ontgraving tussen de sporen, hebben geen last van de verontreinigde bodem en reduceren het risico op schade aan andere kabels en leidingen.Denys en Van Vulpen voerden in opdracht van Vattenfall een aantal HDD-boringen van > 1 km uit om de twee Amsterdamse stadsdelen Nieuw West en Zuid te verbinden met een warmteleiding. Deze leiding is nodig om de ambities van de stad waar te maken: in 2040 gasvrij. Om de verbinding van beide stadsdelen te maken, moesten de A10 en de (goederen)vaarweg De Schinkel gekruist worden. Plaats van actie was daarmee de drukke gebouwde omgeving, met het uittredepunt naast het Olympisch Stadion. Door handig gebruik te maken van de ruimte op het Zuidamstelkanaal hoefden de boorstrengen niet op land uitgelegd worden en lag de intrekboog onder de brug van de Amstelveenseweg in plaats van over deze weg. Met de methode gingen de bovengrondse verkeersstromen ongehinderd door en kunnen 25.000 huishoudens van warmte worden voorzien.De NSTT No-Dig Award werd toegekend door een vakjury die onder andere keek naar innovativiteit, voorkoming van hinder en aandacht bij het brede publiek. De winnaar van de Publieksprijs werd bepaald door de meer dan 1.500 bezoekers van het NSTT No-Dig Event die ieder hun stem konden uitbrengen.

Rond 16:15 uur werden de winnaars op het Event bekend gemaakt.

Wij feliciteren de winnaars met de prijzen.
We kunnen terugkijken op een zeer succesvolle editie.
Wilt u er volgende keer weer bij zijn?
Het evenement vindt wederom plaats op 13 en 14 oktober 2021, Hart van Holland, Berencamperweg 12, Nijkerk

Wilt u exposeren, reserveer alvast een plek via info@no-dig-event.nl

Wij ontmoeten u graag!

In Hart van Holland, Nijkerk
Privacy statement        Contact        Afmelden