“Meer hinder en schade door extra graafwerk voor aanleg warmtenetten in overvolle bodem”. Zo kopte het Algemeen Dagblad vorige week. Maar u weet wel beter. Met sleufloze technieken is veel graafwerk overbodig.
“Meer hinder en schade door extra graafwerk voor aanleg warmtenetten in overvolle bodem”. Zo kopte het Algemeen Dagblad vorige week. Maar u weet wel beter. Met sleufloze technieken is veel graafwerk overbodig.
Webversie
NSTT No-Dig Event
Nieuwsbrief
2 september 2019 Nr. 5
NSTT No-Dig Event
Nieuwsbrief
2 september 2019 Nr. 5
Meer graafwerk? Met no-dig niet nodig.
"Meer hinder en schade door extra graafwerk voor aanleg warmtenetten in overvolle bodem". Zo kopte het Algemeen Dagblad vorige week. Maar u weet wel beter. Met sleufloze technieken is veel graafwerk overbodig. Kom daarom op 9 of 10 oktober naar het NSTT No-Dig Event 2019. U bent in één keer helemaal actueel op het gebied van sleufloze technieken / No-Dig: het zonder overlast aanleggen, vervangen, repareren en onderhouden van ondergrondse kabels en leidingen.

Met een uitgebreide binnen- en buitenexpositie, een interessant lezingenprogramma, live demonstraties en de mogelijkheid om onder begeleiding een deel te nemen aan een pilot HDD-boring.
Het belang van No-Dig technieken
Een groot deel van ons ondergrondse leidingennet is verouderd en moet de komende jaren vernieuwd worden. Daarnaast krijgen we te maken met een energietransitie: minder gas, maar warmteleidingen en een zwaarder elektriciteitsnet als compensatie. Al met al betekent dat: meer ondergrondse activiteiten dan ooit. Maar werken in de ondergrond valt niet meer los te denken van de inrichting en het gebruik van de bovengrond. Graafwerk voor aanleg en vervanging van de ondergrondse infrastructuur geeft hoe dan ook hinder, overlast en economische schade, nog los van de milieuaspecten.

Alternatieve oplossingen moeten beter worden onderzocht en ingezet. Er moet een beteren regie komen. En hoe komen we aan voldoen vakmensen?

Dit is, waar het NSTT No-Dig Event over gaat. Samen oplossingen zoeken, kennis delen en samenwerken.

Iedereen die iets heeft met ondergrondse infrastructuur mag dit evenement niet missen.

Kennis vergroten - Inlooptheater
Twee inlooptheaters, waar u de hele dag gratis interessante workshops en presentaties kunt bijwonen. Plan uw bezoek, bekijk hier het Kennisprogramma
Inspiratie opdoen: NSTT No-Dig Award 2019
De uitreiking van de jaarlijkse NSTT No-Dig Award (10 oktober) aan één of meer partijen die de ontwikkeling en / of toepassing van sleufloze technieken op een bijzondere wijze heeft gestimuleerd. Nieuw: Tijdens het Event stemmen voor de NSTT No-Dig Publieksprijs. Bezoekers kunnen hun stem uitbrengen tijdens en ter locatie van het NSTT No-Dig Event op 9 en 10 oktober 2019. Op 9 oktober 2019 kan gestemd worden tussen 10.00 u en 18:00 u. Op 10 oktober 2019 kan gestemd worden tussen 10.00 u en 15.00 u.

Op 10 oktober zal om 16:00 uur de winnaar van de NSTT No-Dig Award 2019 bekend worden gemaakt op het centrale ontmoetingsplein.
Leerzaam - Boring uitvoeren onder begeleiding
De techniek in actie zien? Of zelf eens aan knoppen zitten? Dat kan op het buitenterrein. Dit jaar presenteren we in samenwerking met onze exposanten zoveel mogelijk verschillende technieken in actie. Gestuurd boren hoort daar natuurlijk bij, maar ook technieken als avegaarboren, pipe-cracking en -pipe-ramming zullen niet ontbreken. Daarnaast zal er uitgebreid aandacht zijn voor het opsporen van kabels en leidingen en wordt het nieuwste materieel getoond. Kortom, voor technici en niet-technici een must om te zijn.

Wilt u zelf een boring maken? Het Event biedt iedereen - met of zonder ervaring - de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding zelf te boren of in te meten. Belangstellenden kunnen bijgevoegd aanmeldingsformulier boordemonstratie invullen en insturen voor 15 september naar info@no-dig-event.nl. Uw inschrijving wordt geregistreerd en u ontvangt de voorwaarden waaronder u kunt deelnemen. Omdat er maar beperkte plaats is, geldt hiervoor 'vol is vol'.
Meer contacten leggen? Netwerkborrel
Praat in een informele sfeer verder over alle uitdagingen die in de ondergrond liggen tijdens de netwerkborrel, op beide dagen vanaf 16.00 uur.
Toegang gratis, wel aanmelden.
Kortom, dat mag u niet missen. En de toegang tot dit evenement is geheel gratis, inclusief parkeren en lunch. U hoeft zich alleen van te voren aan te melden. Als u zich al heeft aangemeld, hoeft u dat natuurlijk niet nogmaals te doen.
Waar?
Het evenement vindt plaats in Hart van Holland, Berencamperweg 12, Nijkerk

Komt u met het openbaar vervoer? Stap uit bij station Nijkerk en maak een ritje van 5 minuten met de pendelbus. De bussen rijden de hele dag heen en weer.
Openingstijden:
9 oktober van 10.00 - 18.00 uur
10 oktober van 10.00 - 18.00 uur

U kunt natuurlijk ook meer informatie over het No-Dig Event vinden op onze website.

 
Wij ontmoeten u graag!
9 en 10 oktober 2019

In Hart van Holland, Nijkerk
Privacy statement        Contact        Afmelden